Een ‘Erg Stabiel Genie’

 

Bijna bij elke pagina van het boek Fire and Fury van Michael Wolff val je van je stoel van verbazing. Hoe is het mogelijk dat een man als Trump de verkiezingen heeft gewonnen? Hoe bestaat het dat iemand die volstrekt ongeschikt is voor het ambt, nu de machtigste man ter wereld is? En, hoe gaat het aflopen met deze grillige narcist? Zelf noemt Trump zich in een reactie a ‘ VERY STABLE GENIUS’. Sarcastisch wordt hij nu steevast aangeduid met de afkorting VSG. Het zou om te lachen zijn, als het niet zo tragisch was.

 

Tot dusver worden de door Michael Wolff aangedragen feiten niet echt betwist. Trump besloot zich kandidaat te stellen bij wijze van PR-stunt, als een poging media-aandacht te creëren. Niemand rekende erop dat hij zou winnen. Nou ja, winnen: Clinton haalde 4 miljoen stemmen meer, maar verprutste haar kansen door in een paar sleutelstaten niet of nauwelijks campagne te voeren. Liever vloog ze over die staten heen, op weg naar het zoveelste lucratieve sponsor-diner.

 

Toen Trump eenmaal in het Witte Huis zat, communiceerde hij via Twitter en Fox nieuws. Hij  omringde zich met een mix van vriendjes en generaals, die evenmin als hijzelf benul hebben van politiek en landsbestuur. Op sleutelposten zoals Financiën en Buitenlandse Zaken zitten ronduit zwakke figuren.

 

Grote ongelukken hebben zich nog niet voorgedaan. Het beleid is grillig en onsamenhangend. Veel geschreeuw, weinig wol. Laten we hopen dat het zo blijft. Dan kan de schade een beetje binnen de perken blijven.

Frans Kok
Latest posts by Frans Kok (see all)

Over Frans Kok

Frans Kok (1944) is consultant public affairs. Daarvoor was hij o.m. politiek redacteur en columnist van NRC Handelsblad en directeur communicatie van het ministerie VROM

Een gedachte over “Een ‘Erg Stabiel Genie’

 1. Geachte heer Frans Kok ,

  Als de meerderheid van het Amerikaanse volk het vertrouwen verloren heeft in het bureaucratische ambtelijk wetenschappelijk bestuurssysteem in handen van een kaste van beroepspolitici in Washington, dan is het niet zo verwonderlijk dat zij iemand als president kiezen die ook niets van deze kaste moet hebben en hem de opdracht hebben meegegeven de heren en dames uit deze kaste inclusief hun instituties eens goed door elkaar te schudden en daar kan je nu eenmaal niet een keurige kommaneuker, ordnerschuiver, boekhouder, dossiertijger of diplomaat voor gebruiken, nee dat werk zal gedaan moeten worden door een financieel onafhankelijke onorthodoxe ervaren zakenman met al zijn gemakken en ongemakken, kortom een olifant in de porseleinkast die alles en iedereen ter discussie stelt waaronder de activische en vooringenomen MSM.
  Een NATO verdrag waarbij Europese lidstaten zich gedragen als parasieten, een inefficiënte VN wat gedomineerd wordt door een meerderheid van ondemocratische landjes , veelal moslimlanden , die in vergelijking van de USA niets voorstellen, instituties die alleen maar hun hand op houden bij de USA en verdragen waarbij de USA altijd de grootste portemonee moet trekken etc.
  Nee de meerderheid van het Amerikaanse volk wisten precies op wie ze stemden omdat hij al zijn gehele leven via de buis bij hun thuis over de vloer kwam met al zijn retoriek van “America First ” en ” America weer Great Again.
  Want de USA kan zonder de wereld maar de wereld kan niet zonder de USA, de Amerikanen zijn op alle gebieden veruit superieur, in de wetenschap, economisch, financieel, informatie kunde, militair, voedselvoorziening, energie etc. etc. De USA kunnen zonder ook maar een handelsverdrag of wat voor verdrag dan ook omdat zij selfsupporting zijn en zij kunnen prima zonder het geldverslindende klimaatakkoord van Parijs omdat zij de vrijemarkt in de USA hun werk laten doen die goed in staat is om ruim binnen de tijd zonder van boven opgelegde dictaten een energie transitie tot stand te brengen.
  Nee de meerderheid van het Amerikaanse volk houden zich niet bezig met de rand verschijnselen van Trump maar zien in hem de president die de USA weer leider van de wereld maakt en de komende tijd overal de puntjes op de ” I ” zal zetten zonder ook maar iemand in de wereld te consulteren en dat is in tegenstelling tot U en de gehele MSM in Nederland, die zich als een veredeld RTL boulevard gedragen, goed doorgedrongen in Berlijn, Parijs, Brussel, Peking en Moskou.

  Hoogachtend,
  A.Th.van Wissen, Delft

Reacties zijn gesloten.