Genderplassen  

Sinds de sociale media vrijwel gemeengoed zijn geworden, ontstaan er nogal eens discussies die de vorm van een veenbrand aannemen. Een brand dus zonder al te veel schade, maar steeds weer oplaaiend en nagenoeg niet te bestrijden.

Al een paar weken woedt een discussie over genderneutraliteit en wildplassen. Gender is een vrij nieuwe term om niet aangeboren verschillen tussen man en vrouw aan te duiden, wildplassen is van alle tijden, maar trekt grote aandacht, nadat een wildplassende vrouw een boete kreeg omdat ze volgens de rechter ook wel van een mannenplasplek gebruik had kunnen maken.

De rechter schijnt het wat genuanceerder te hebben gezegd, maar het blijft toch merkwaardig vrouwen in hoge nood te verwijzen naar een plek, die duidelijk bedoeld is voor mannen.

Vrouwen hebben volkomen gelijk als ze zeggen dat er voor hen volstrekt onvoldoende publieke mogelijkheden zijn om een plasje te plegen. Ook voor mannen zijn die mogelijkheden trouwens behoorlijk beperkt. Vandaar dat nogal eens de toevlucht wordt genomen tot illegale waterplaatsen. Zolang dat op een  beschaafde manier gebeurt – ons land telt nog altijd genoeg  beplasbaar groen – is er eigenlijk niets aan de hand. Het wordt pas een probleem als mannen hun  toevlucht nemen tot plekken als de muren van historische gebouwen of portieken van woningen. En natuurlijk moeten er net zo veel plasplekken voor vrouwen zijn als voor mannen. Behoefte aan een genderneutraal beleid dus.

Maar waar hebben we het eigenlijk over. Als het over wildplassen gaat, is er een categorie die daar echt een potje van maakt. Ja, de hond en zijn baas of bazin, om genderneutraal te blijven. Nederland telt zo tegen de 2,5 miljoen honden. En al die honden pissen elke dag toch minimaal een half litertje bij elkaar. Dat is dus ruim 1,2 miljoen liter per dag, ofwel een dikke 400 miljoen liter per jaar. En onze viervoeters doen dat echt overal. Drukte over menselijk wildplassen is behoorlijk hysterisch al moeten de uitwassen worden bestreden.

En wat te doen tegen de plassende hond. Ach, de HEMA heeft geheel volgens de huidige trend besloten alleen nog genderneutrale kinderkleding te verkopen. Misschien kunnen ze een neutraal broekje voor de hond ontwikkelen.

Deel dit berichtShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone
Dick Toet

Dick Toet

Dick Toet (1942) is zijn hele loopbaan werkzaam geweest in de dagbladjournalistiek. Hij was onder meer parlementair redacteur (Brabant Pers), vijf jaar correspondent in de USA (Zuid Oost Pers) en bijna twintig jaar lid van de hoofdredactie van de Haagsche Courant
Dick Toet

Latest posts by Dick Toet (see all)

Over Dick Toet

Dick Toet (1942) is zijn hele loopbaan werkzaam geweest in de dagbladjournalistiek. Hij was onder meer parlementair redacteur (Brabant Pers), vijf jaar correspondent in de USA (Zuid Oost Pers) en bijna twintig jaar lid van de hoofdredactie van de Haagsche Courant