Columnisten

han-kogelsHan KogelsHan Kogels (1946) is prof. em. van de Erasmus Universiteit Rotterdam en secretaris-generaal van de International Fiscal Association. Daarvoor was hij fiscalist in het internationale bedrijfsleven en hoogleraar Europees Belastingrecht. (kogels@xs4all.nl)
frans-kokFrans KokFrans Kok (1944) is consultant public affairs. Daarvoor was hij o.m. politiek redacteur en columnist van NRC Handelsblad en directeur communicatie van het ministerie VROM. (fxmkok@xs4all.nl)
theo-monkhorstTheo MonkhorstTheo Monkhorst was journalist, politiek adviseur, politicus en columnist. Sinds 2005 heeft hij negen romans, vier bundels gedichten, drie bundels vertaalde poëzie, vier toneelstukken en een groot aantal columns en korte stukken gepubliceerd. Hij werkt aan een nieuwe roman en nieuwe gedichten. (t.p.monkhorst@monkhorst.nl; www.monkhorst-verhalen.nl)
hans-muidermanHans MuidermanHans Muiderman werkte lange tijd op het raakvlak van kunst en onderwijs. Hij was tot 2004 directeur van het Koorenhuis in Den Haag. Als auteur en redacteur was het betrokken bij vele publicaties op het gebied van kunstonderwijs. Nu is hij schrijver, dichter en columnist. In 2013 verscheen zijn debuutroman Souvenir Utopia en onlangs zijn verhalenbundel Ik ben hier geboren. ( http://www.hansmuiderman.nl/)
dick-toetDick Toet (1942) is zijn hele loopbaan werkzaam geweest in de dagbladjournalistiek. Hij was onder meer parlementair redacteur (Brabant Pers), vijf jaar correspondent in de USA (Zuid Oost Pers) en bijna twintig jaar lid van de hoofdredactie van de Haagsche Courant (dicktoet@hetnet.nl).
marjolijn-uitzingerMarjolijn UitzingerMarjolijn Uitzinger is journalist en voormalig radio- en televisiepresentator. Sinds 2006 woont zij in Berlijn, waar zij zich toelegt op het schrijven van non-fictieboeken en misdaadromans, uitgegeven bij De Geus. Daarnaast verzorgt zij literaire rondleidingen in Berlijn (www.marjolijnuitzinger.nl)
paul-van-velthovenPaul van VelthovenPaul van Velthoven is freelance journalist en schrijft vooral over politieke en religieuze onderwerpen. Hij was chef van de opiniepagina van de Haagsche Courant en daarvoor onder meer redacteur geestelijk leven bij dagblad Het Binnenhof. Hij publiceerde een studie over de Franse denker Raymond Aron. Onlangs verscheen van hem ‘Franstaligen tegen Vlamingen – Hoe België als natie mislukte’.
frans-weisglasFrans WeisglasFrans Weisglas was van 1982 tot 2007 lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Van 2002 tot 2007 was hij voorzitter van de Tweede Kamer. Voor 1982 was hij diplomaat. Nu is hij o.m. toezichthouder, dagvoorzitter en ambassadeur van Terre des Hommes. (foto: Carolien Achterbosch)
frans-wijnandsFrans WijnandsFrans Wijnands (1938) is journalist; onder meer vast medewerker van het Friesch Dagblad. Hij was in de jaren ’80 gedurende tien jaar hoofdredacteur van De Limburger. Daarvoor en daarna was hij voor de Zuid Oost Pers, de VNU- en Audetbladen en de Persunie correspondent in Rome, Praag en Bonn. Hij woont in Gent (franswijnands@telenet.be).
Marc-De-Koninck-150x150Marc De KoninckMarc De Koninck (1946) is ‘journalist tot de dood er op volgt’. Hij was onder meer plv. hoofdredacteur van dagblad De Gelderlander en voor de eertijdse VNU-dagbladen parlementair redacteur in Den Haag en correspondent in Brussel en Washington. Gepensioneerd nu schrijft hij liedjes en gedichtjes over de actualiteit die hij dagelijks publiceert op www.DeLiedjeskrant.nl Hij verneemt graag reacties via marc@deliedjeskrant.nl
Marieke BolleMarieke Bolle (1957) is communicatie-adviseur en kunsthistoricus. Zij was onder meer plv. directeur voorlichting van het ministerie van WVC. Ook is zij twaalf jaar actief geweest in de lokale politiek in Den Haag (raadslid, fractievoorzitter, wethouder cultuur en financiën). Ze vervult nu een aantal bestuurlijke functies, zoals voorzitter van de daklozenkrant Straatnieuws, bestuurslid van de Nieuwe Kerk in Den Haag en lid van de Raad van Toezicht van Alzheimer Nederland. Zij woont sinds 2015 in haar geboortestad Rotterdam.