Nog Volwassen

 

Corona is blijvend bij ons, lijkt het. We moeten er alleen nog mee leren omgaan. Vanzelfsprekend heb ik mij laten vaccineren. Ik vind het namelijk fijn dat ik minder kans heb COVID 19 te krijgen en als ik toch ziek word minder kans loop in het ziekenhuis terecht te komen. Mocht Bill Gates met me mee wil kijken via een chip in mijn bovenarm, prima. Misschien heeft hij tips hoe ik net zo rijk kan worden als hij.

Wie ook rijk wil worden is onze dreadlockwappie Willem Engel. Het OM doet inmiddels onderzoek naar de donaties aan Viruswaarheid. Schijnbaar heeft Engel die niet alleen aangewend voor het coronaverzet, maar ook voor zichzelf. De naam is niet altijd een voorteken.

 

De overheid moet er ook mee leren omgaan. Ik kreeg twee COVID-19-antigeen-zelftests thuisgestuurd. Waarvoor dank. Ze zeggen wel eens dat steeds meer mensen moeite hebben formulieren in te vullen of officiële brieven te lezen. Ik ben zo iemand. In de brief bij de tests staat dat je ze moet gebruiken als je geen symptomen hebt, bijvoorbeeld als je gezond terugkomt van vakantie, en de komende week weer alle collega’s treft op het werk. Heb je wel symptomen, dan moet je naar een GGD-testlocatie. Maar in de bijgesloten folder staat dat de test kan worden gebruikt binnen de eerste tien dagen dat symptomen optreden voor COVID-19. Ja, wat is het nou?

 

Misschien begrijp ik het allemaal niet meer, omdat ik de 60 gepasseerd ben. Met een beetje marge tegen de zeventig. En over “personen jonger dan 12 jaar of ouder dan 70 jaar” schrijft  de overheid het volgende: “Monsters van deze personen moeten worden verzameld door of onder toezicht van volwassenen”.

Dat je jeugd voorbij gaat, wist ik. Maar dat volwassenheid ophoudt na je 70e niet.

 

 

Marieke Bolle
Laatste berichten van Marieke Bolle (alles zien)

Over Marieke Bolle

Marieke Bolle (1957) is communicatie-adviseur en kunsthistoricus. Zij was onder meer plv. directeur voorlichting van het ministerie van WVC. Ook is zij twaalf jaar actief geweest in de lokale politiek in Den Haag (raadslid, fractievoorzitter, wethouder cultuur en financiën). Ze vervult nu een aantal bestuurlijke functies, zoals voorzitter van de daklozenkrant Straatnieuws, bestuurslid van de Nieuwe Kerk in Den Haag en lid van de Raad van Toezicht van Alzheimer Nederland. Zij woont sinds 2015 in haar geboortestad Rotterdam.