Welkom bij de Haagse Columnisten

Den_Haag_BinnenhofOp 1 september 2005 werd de Haagsche Courant opgeslokt door het Algemeen Dagblad. Binnen de nieuwe formule paste geen opiniepagina, zodat de vaste columnisten geen platform meer hadden. Zij besloten hun columns op een eigen website te publiceren. Deze Haagse Columnisten, Theo Monkhorst, Han Mulder en Jan Schinkelshoek nodigden de chef van de voormalige opiniepagina Paul van Velthoven uit hun team te komen versterken.

Sindsdien is de site Haagse Columnisten uitgegroeid tot een platform voor scribenten met een uiteenlopende achtergrond en expertise. Het huidige gezelschap bestaat uit  publicisten, journalisten, oud-politici en consultants. Ook hebben we twee buitenlandse correspondenten in onze gelederen, te weten in Berlijn en Gent.

De onderwerpen van de columns zijn zeer divers. Soms gaan ze over de politieke situatie in de stad Den Haag, maar vaak ook over culturele en algemeen-politieke kwesties. Soms diepgravend, soms speels en licht ironisch.

4 reacties op “Welkom bij de Haagse Columnisten

 1. ik ben een Hagenaar die veel in Italie is en dat reeds 30 jaar. Ik schrijf vaak blogs over DenHaag\Italie op DenHaagDirect. nl (ga naar site DenHaagDirect.nl, bovenaan staan in zeer kleine lettertjes verschillende opties, ga naar bloggers, en zoek bij de H van Hans Franse) dan kom je op alle blogs terecht. Hebben jullie nog behoefte aan een Hagenaar die over Nederlands gerelateerde stukkies uit Italie schrijf?
  Hans Franset

 2. De foto van het Haagse centrum verdient een update. Al gauw ontstaat het beeld dat de Haagse Columnisten niet helemaal bij de tijd zijn.

  1. Waarde columnisten,

   Graag wil ik contact opnemen met dr. Paul van Velthoven. Kunt u hem vragen om te reageren op bijgaand emailadres.

   Het betreft de Nederlandse vertaling van een boek van Emmanuel Mounier.

   Bedankt voor uw medewerking

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *